Petek Temizliği

Petek Temizligi

Petek Temizligi İle Evimizde veya iş yerimizde ısınmamızı kalorifer petekleri tarafından sağlıyorsak, bu kalorifer peteklerinin bakımlarını düzenli olarak yaptırmalıyız. petek bakımlar ve Temizligi az iki yılda bir yaptırılmalıdır. Bakımları düzenli bir şekilde yapılan kalorifer peteklerini çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak bu bakımlara özen göstermediğiniz sürece peteklerinizden her geçen gün daha az verim alacaksınız. Bu duruma müdahale etmediğinizde ise kalorifer peteklerinizde çok ciddi zararlar oluşacaktır. Ciddi meblağlara kurulan bu sistemleri uzun yıllar kullanmanız için petek temizliğinizi düzenli bir şekilde yaptırmalısınız. Bu temizliği yaptırmak için firmamızı seçebilirsiniz. İstanbul su tesisatçısı olarak kalorifer konusunda tam 16 yıllık deneyimimiz bulunmaktadır. Tabiri caiz ise bu işte çekirdekten yetişmiş ve çok titiz çalışmalarımızda müşterilerimizin her zaman yüzde yüz memnuniyetini kazanmışızdır. İşimize her zaman büyük bir özen göstermekteyiz. Her zaman müşterilerimize doğru bilgiler doğrultusunda en kalite hizmeti vermekteyiz. Bizlerin amacı siz müşterilerimizin sorunlarına en kaliteli şekilde cevap bulmaktır. 16 yıl önce bu amaç ile yola çıktık ve şuan geldiğimiz noktada müşterilerimizden duyduğumuz memnuniyet sözleri amacımıza ulaştığımızı bizlere hissettirmektedir. Bu güzel memnuniyete bizler de, her zaman teknolojiden yararlanarak ve bilgi birikimimizi artırarak müşterilerimize hep daha iyi hizmet vermek için çalışarak cevap vermekteyiz.

Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenir

Petek temizliğinin verimli ve sağlıklı bir sonuç alması için, temizlemek için kullandığımız makine bir peteğe bağlanır. Bu kimi zaman kombinin altında bulunan bağlantılar aracılığı ile de yapılır. En doğru tercih ise banyoda havlupandır. Temizleme makinesi sisteme bağlandıktan sonra kombinin kapatılması gerekmektedir. Kombi kapatıldıktan sonra peteklerin içerisinde bulunan su tamamen boşaltılır. Peteklerdeki vanaların hepsi açılır ve petek temizleme makinesi aracılığı ile peteklere su verilir. Makine en az beş dakika çalışarak suyun petek borularında gezmesini sağlar ve peteklerde oluşmuş kirin yumuşamasını ve bir kısmının da çıkmasını sağlar. Kalorifer petek sisteminin büyüklüğü hesaplanarak, gerekli olan kimyasal makinenin haznesine yerleştirilir. Kullandığımız kimyasalıı Kombi petek temizliği için üretilmiştir ve tesisatınıza hiçbir şekilde zarar vermez. Makinenin haznesine yeteri miktarda kimyasal konulduktan sonra peteklere bu kimyasal verilir. Petekler bu kimyasalı tamamen aldıktan sonra bütün vanalar kapatılır. Vanalar kapatıldıktan sonra sadece bir peteğin vanaları açılır ve bir süre beklenir. Bu işlemin sebebi ise, vanaları açık olan peteğe daha çok basın gelecektir ve bu sayede ilacın işleyişi daha iyi olacaktır. Bu işlem mekândaki bütün petekler için tek tek gerçekleştirilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra makine yardımı ile kirli su dışarı atılır. Bu işlemden sonra durulama özelliğine sahip ayrı bir özel kimyasal peteklere uygulanarak peteklerdeki durulamayı gerçekleştirir. Kullanılan kimyasaldan tamamen arındırılır. Peteklerin içerisindeki kirli suyu çıkarırken temiz su gelene kadar bu işlem devam ettirilir. Peteklerin temizliği bu şekilde sonuçlanır.

Kombi Petek Bakımı Nasıl Yapılmalı

Petek temizliği işlemi bittikten sonra da kombi içinde bakım yapılır. Kombide bulunan filtreler zamanla kir tutacağından dolayı bu filtrelerde temizlenir. Bunun yanında peteklerde eğer hava oluşmuşsa bu havada alınır. Peteklerin verimli çalışması için içerisinde kesinlikle hava olmaması gerekmektedir. Bu genel temizlik sayesinde kalorifer peteklerinizi çok sağlıklı ve verimli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Peteklerdeki sayıya orantılı olarak bu işlem genelde iki ve ya üç saat sürmektedir. Eğer peteklerinize bakım yaptırmak istiyorsanız gelen ekibin buradaki açıklamalara uymalarına özen gösterin. Buradaki anlatılan işlemler son teknolojinin gerektirdiği işlemlerdir. Bu işlemlerin dışında işlemler yapanlardan lütfen hizmet almayınız. Bazı firmalar yarım saat gibi çok kısa bir süre taahhüdü vererek sizlere hızlı bir hizmet sunmaktadır. Kısa zamanda olması insanları cezp etmektedir ancak bu işlemin bu kadar kısa zamanda yapılması mümkün değildir. Eğer bu firmaları seçerseniz petek temizliğinden gerekli verimi alamadığınızı kısa bir süre sonra anlayacaksınız. İşlem yapıldıktan sonra peteklerinizde yaşadığınız sorunları tekrardan yaşayacaksınız. Bu durumda hem zamanınız hem de paranız boşa gidecektir. Eğer peteklerinize bakım yaptırmak istiyorsanız ve deneyimli bir ekip arıyorsanız İstanbul su tesisatçısı firmamızı tercih etmelisiniz. Referanslarımızla sizlere güven vermekteyiz. İşlemimizi yaparken her adımında işlemleri takip edebilir istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Firmamızdan hizmet almak için haftanın yedi günü bizlerle irtibata geçebilirsiniz. Fiyatlarımız kalorifer sisteminin büyüklüğüne göre değişmektedir. Sizlere sunacağımız fiyat ile en kaliteli hizmeti almış olacaksınız.

Neden Petek Temizligi Yapılmalı

Petek temizligi petek kombi tesisatı temizligi hakında kalıcı çözümler petek temizligi nasıl yapılmalıdır petek temizleme ile faturam daha az gelirmi? petek kombi temileme işlemi yaklaşık % 30 yakıt ve ısı farkı yaratmaktadır kirli ve çamurlu sumu çabuk ısınır yoksa temiz ve berak sumu tabiki temiz su daha iyi sonuç verir peteklerinizi temizleterek petek ve radyatörlerin daha iyi isınmasını sağlar petekleriniz ilkgünki ısıyı tekrar kazanmış olucaktır kombiniz siriklasyon pompası daha rahat kalorifer suyunu daha rahat birşekilde çevirmiş olulaktı be nedenile kombi arızalarını minimum seviyeye getimiş olucaksınız petek temizleme yaptırmadığın her geçen gün petek ısıları düşüş yaşicaksınız bu nedenile petek kombi bakım ve temizleme işlerini yaptırmanızda fadalıdır.

Petek Temizligi Nasıl Yapılır

Bazı petekler ısınmıyor peteklerim neden ısınmıyor peteklerin yarısı ısınıyor yarısı ısınmıyor petek temizligi bu konuda şat olmuştur yapılmadığı taktirde daireniz ısınmaz ve doğalz faturanız çok yüksek gelir petek vanalarını kademeli birşekilde ayarlayın ilk petek vanası birinci kademe olmalı petek vanalarını tamamını açmayın sadece son petek vanasının tamamen açık olmalıdır daha iyi birperformans saglamış olucaktır.

Su Kaçağı Bulma

Tıkanıklık Açma